Cara Withdraw Duit Dari Clixsense

Pocket

Bagaimanakah Cara Nak Withdraw Duit Dari Clixsense?

Setelah berusaha klik iklan dan mengumpul duit upah Clixsense, sekarang anda boleh withdraw duit dari Clixsense. Cuma pastikan anda ada minimum usd 8 untuk ahli Clixsense percuma dan minimum usd 6 bagi ahli Premium sebelum boleh withdraw duit.

Cara nak withdraw duit Clixsense, Sila ikut langkah berikut:

1. Klik pada username anda -> Profile and Settings

Pastikan anda dah masukkan email Payza anda. Bagi yang belum mendaftar, Lihat Cara Daftar Payza DI SINI.

2. Kemudian klik Account Summary

withdraw

3. Kemudian scroll kebawah di “My Account Details” dan cari “cashout”

withdraw1

3. Klik pada cashout dan masukkan jumlah wang yang anda ingin withdraw dari Clixsense. Dulu boleh guna Paypal, tapi mulai Feb 2017 dah tak boleh, oleh itu anda boleh gunakan akaun Payza, Paytoo, Payoneer atau Skrill. Saya tunjuk contoh Payza. Anda boleh juga lihat processing fee yang dikenakan oleh Payza (2%). Jika setuju, klik submit.

4. Setelah berjaya buat cara withdraw duit dari Clixsense, sekarang tunggu Clixsense hantar duit ke akaun Payza anda. Selamat mencuba!

36 Replies to “Cara Withdraw Duit Dari Clixsense”

    1. Withdraw dari email? ke dari Paypal..boleh withdraw dari Paypal ke akaun bank eg: Maybank. Klik withdraw je. Pastikan anda dah add bank account anda di Paypal. Anda ada 2 pilihan, nak keluarkan duit samada melalui akaun bank tempatan atau melalui kad kredit yang anda daftar melalui Paypal tapi caj agak tinggi iaitu RM20. Berbeza dengan cara transfer ke akaun bank hanya RM3 atau percuma jika keluarkan duit lebih RM400.

  1. salam…sesetengah laman web nak kita isi payment account…mcm biasa sy pilih paypal…tadi dia mahu no account..no account tu no bank kita ke?atau no account paypal?

  2. as slm..kalau guna check berapa lama nak tggu plak check di pos kalau tak ada paypal?tak semua orang ada paypal..

    1. Ada klik iklan tak, bila klik iklan baru dapat upah, upah memang sikit tapi sedikit-sedikit lama2 jadi bukit. Kalau nak income lebih, kena rajin promosi link sendiri supaya orang register clixsense di bawah anda. Bila downline kamu klik iklan, kamu akan dapat komisyen.

    1. Tak kira apa jenis payment processor pun, minimum keluar duit dari Clixsense ialah Usd 8 untuk ahli percuma dan usd 6 utk ahli Premium

  3. salam… nk tnya dekat bahagian setting profile dkt method tu nk pilih yg mna ? tanggo ? payonner ? skrill ? paytoo ? payza ?

    1. pilih mana2 payment processor yg awak nak, cuma daftar dulu di payment processor tersebut
      Nak tengok cara daftar payza boleh tengok kat blog ni

  4. salam, macam mana nak withdraw money guna payza. saya dah buat account payza. bila saya nak add bank account , dekat situ tulis ni “We apologize, but localized bank transfers in Malaysia are not supported”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *