Bisnes Online Pilihan Saya

Pocket

Salam kepada semua pembaca yang sampai ke page saya ni.

Terlebih dahulu saya perkenalkan diri saya, saya Fauziah Ahmad, seorang internet marketer secara part-time. Saya telah mula menceburi bidang internet, khususnya bisnes online mulai tahun 2010 setelah belajar website dengan seorang cikgu website terkenal di utara tanahair.

Setelah itu saya dah masuk berbagai program online networking, kerana saya yakin hanya dengan networking saja saya boleh mendapat income secara pasif. Namun kebanyakan program yang saya masuk hanya hangat pada permulaan sahaja, apabila ahli-ahli di dalam kumpulan tak berjaya untuk menduplikasi sistem = maksudnya tak berjaya nak menaja/cari orang, perkembangan kumpulan akan slow dan network tidak berkembang dan akhirnya program tersebut hilang ditelan program-program baru yang tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan.

Bila dah lama buat networking ni, saya dah boleh faham (boleh hidu) dengan taktik program-program ni..kalau yang kata masuk tak perlu menaja, tak perlu buat apa-apa tu..hai memang tak lama lah jangka hayatnya..program2 ni tak akan bertahan lama.. sebab tiada program yang akan berjaya jika tiada usaha dari ahli-ahlinya untuk mengembangkan network, percayalah.

Memang sukar bagi seseorang yang hanya mempunyai cita2 untuk berjaya dalam online bisnes ni. Ianya satu bidang yang susah..terutama untuk para newbie. Ianya perlu ilmu dan bantuan dari seorang leader yang tidak mementingkan diri sendiri dan kerja secara berkumpulan. Kebiasaannya hanya ‘guru’ atau sifu networking yang berjaya dapat downline ramai..Yang biasa-biasa ni nak taja seorang pun susah..ye la..siapa nak masuk bawah org biasa..baik masuk bawah sifu, dapat juga merasa spillover kan..

Sehinggalah saya jumpa satu team, iaitu Team Atlantis yang mempromosikan autoresponder Trafficwave..barulah saya rasa yakin bahawa ada seorang leader (Didi Wargo) yang sangat prihatin dengan nasib orang- orang bawah atau “downline”. Beliau telah mencipta satu sistem dimana setiap orang yang ingin menyertai team ini akan diberi GILIRAN untuk mendapatkan 3 org downline berbayar.

Tapi ianya bukan jenis duduk diam dapat duit, anda harus bekerja untuk melayakkan diri mendapatkan 3 downline dari seluruh dunia. Kerja yang perlu dilakukan pula sangat mudah iaitu anda perlu mendapatkan sejumlah hits ke laman team ad (promosi kumpulan) setiap minggu. Jadi semua orang perlu buat kerja dan semua ahli mempunyai satu tujuan, iaitu mengembangkan network dalam kumpulan. Ianya ibarat kerja berkumpulan kearah satu matlamat iaitu untuk memperolehi income sehinggga 88,587 usd sebulan.

Anda boleh lihat pelan komisyen affiliate Trafficwave di link dibawah.

Pelan Komisyen Agen Trafficwave

Setelah join kumpulan ini saya mula fokus kepada bisnes ini..ianya tidak memerlukan anda keluar rumah, tak perlu call famili atau rakan, boleh dilakukan 100 % dari rumah dan tak memerlukan modal yang besar hingga ribu-ribu. Saya pun tak perlu nak promosi hari-hari di wall facebook hingga buatkan friends menjauhkan diri..hanya gunakan traffic exchanges sahaja untuk dapatkan hits ke laman web saya. Setelah anda menerima 3 orang downline, anda tidak perlu membayar apa-apa yuran bulanan lagi, kerana komisyen anda akan membayar yuran bulanan tersebut..jadi Zero…ya, percuma! Anda hanya collect komisyen yang semakin bertambah setiap bulan!

Saya telah menerima 3 downline pertama saya dari luarnegara setelah 6 bulan berada dalam team ini dan ramai yang ikut menyertai saya setelah melihat bukti keberkesanan sistem ini. Yang anda perlu faham ialah proses ini memerlukan kesabaran dan kepercayaan anda..

dlinetwave

Matriks 3×10 saya juga sedang berkembang kerana downline dibawah juga akan menerima 3 downline mereka apabila tiba giliran dan seterusnya network akan berkembang! GILIRAN ini adalah mengikut tarikh mereka mendaftar dengan team atlantis. Pendapatan juga semakin meningkat apabila matriks semakin penuh. Lebih cepat anda join maka lebih cepat tiba giliran anda!

matrixapril14

Apa yang perlu anda tahu tentang Team Atlantis:

1) Team Atlantis mempromosikan sistem autoresponder TrafficWave. Autoresponder ialah satu sistem penghantar mesej secara automatik yang sangat diperlukan jika seseorang itu ingin membuat bisnes online. Yuran bulanan usd 17.95 atau rm 60 je sebulan. Pelan pemasaran dengan matriks 3x 10. Setelah sampai giliran anda untuk terima downline dan anda dah dapat 3 downline, yuran akan menjadi percuma sebab anda dapat komisyen. Dapat fast track bonus lagi sebanyak usd 17.95 x 3 =53.85 usd.

2) Kerja anda setiap minggu hanya dapatkan hits ke laman promosi team sebanyak 1000 hits seminggu. Promosi boleh dilakukan dengan menyertai traffic exchanges. Saya akan ajar anda bagaimana nak buat.

3) Setiap perkembangan team akan di ‘update’ oleh leader team, iaitu Didi Wargo..setiap minggu akan ada email dari leader kita ni, tu yang best tu sebab komunikasi sentiasa ada di antara leader dengan ahli kumpulan. Dalam seminggu purata 15 orang join dari seluruh dunia..bestkan!

Saya ada buat satu blog berkenaan bisnes ni. Bina Downline TrafficWave Anda Dengan Team Atlantis (klik sini)

Jika berminat boleh email saya di effzie2@gmail.com.

Ini pula blog Bahasa Inggeris.

Team Atlantis Review

 

 

Jom lihat video yang saya buat ni..terimakasih!

31 Replies to “Bisnes Online Pilihan Saya”

    1. Salam Ili,
      Ya dik, saya lebih suka panggil online marketing, ianya produk digital, iaitu servis autoresponder. Jika nak join kena upgrade terus, barulah boleh masuk dalam giliran untuk terima 3 downline berbayar. Kalau jadi ahli free, leader tak masukkan nama dalam giliran. Tak perlu blog atau website, itu optional. Leader akan bagi 2 laman web, satu untuk promosi kumpulan dan satu untuk promosi personal page. Hanya dua laman web ni perlu untuk dipromosikan di traffic exchanges. Boleh baca lanjut di http://trafficwaveteam.com. Saya buat blog ni untuk mudahkan kefahaman dalam bahasa Melayu.

      Yuran kena bayar setiap bulan usd 17.95..lebih kurang rm 60..bila dah dapat 3 dline berbayar, tiada yuran lagi sebab boleh bayar dengan komisyen, maknanya penggunaan autoresponder akan jadi percuma.

    1. Salam dik,
      Susah akak nak cakap sesuai ke tidak, tapi program ni memerlukan kos sebanyak usd 17.95 atau rm 60 setiap bulan, ia juga memerlukan adik mencari hits setiap minggu sebanyak 1000 hits untuk layak menerima 3 downline dari team. Untuk terima downline tu mengambil masa antara 3 bulan keatas, jadi ianya sesuatu yang mengambil masa. Selagi belum dapat downline tu adik kena tanggung kos trafficwave iaitu rm 60 setiap bulan. Walaupun adik hanya perlu melayari traffic exchanges dalam 1/2 ke 1 jam setiap hari, akak risau takut ianya mengganggu pelajaran adik. Jika adik seorang yang pandai membahagikan masa antara pelajaran dan bisnes, mungkin boleh. Sebaiknya tumpukan pada pelajaran adik, ok

      1. Kak sy ada join ptc..dye nye cash out max 1000 tp bila sy kumpul smpai 1000 bila nk cash out je nk kne settlekn survey dlu bru bleh isi form cash out…sy dh try wat survey tp x bleh…cmne akk bleh tlg x?

  1. akak, nak tanya kalau kita dah buat account ptc tu, pastu referral tu kita buat dengan email account yang lain boleh ke? sebab baca terms of service yang kita tak boleh ada multiple account. saya ada 5 email account, satu daripadanya saya buat sebagai member ptc, lagi 4 tu saya buat sebagai referral. boleh ke kak? terima kasih

    1. Hi Akmal, tak boleh dik sebab satu komputer satu akaun je, melainkan adik guna 4 komputer lain dan sign up di bawah akaun utama adik dengan 4 email yang berlainan, mungkin boleh!

  2. salam akak,

    nak bertanya, bgaimana nak dapatkan hits kalau kita xmempromosikan laman mereka..maksudnya kena promosi juga la kan dekat kawan2…

    1. Wsalam, memang syarat untuk dapat downline ialah kena promosi dan dapatkan hits 1000 seminggu dik, yg paling senang guna traffic exchange. kami akan tunjukkan cara dapatkan 1000 hits dengan kerja 1/2- 1 jam setiap hari. Kalau pandai cari downline sendiri dengan mempromosi ke kawan2 pun boleh juga, lebih cepat dapat downline kalau adik pandai menaja. Bila dah dapat 3 org downline, yuran jadi percuma. Matriks nya ialah 3×10, maknanya setiap orang kalau boleh cari/taja 3 org, matriks akan cepat penuh. Tapi kebiasaannya ramai yg ada masalah nak menaja walau seorang, sebab tulah sistem ni di buat, setiap org dapatkan 1000 hits dan prospek yg berminat nak join akan diagih2kan kepada ahli Team mengikut giliran oleh ketua kumpulan (Didi Wargo). Umpamanya promosi berkumpulan untuk bantu setiap ahli yang layak mendapat downline mengikut giliran (tarikh mereka join).

        1. Bukan..hits tu maksudnya memberi trafik ke laman web yg diberikan, maknanya 1000 org pelawat ke laman web. Cara nak dapat hits ialah dengan melayari traffic exchanges, lepas join kami akan ajar caranya. Cuma kerjanya 1/2 ke 1 jam sehari

  3. sy daftar clixsense.sy ada beli manage ptc adver 500 add,aktif..tp sy dh tak taw nk buat ape..lgpn dlm bahasa ingres..lg ke parit..adakh menggunakan ad kredit belance tu kita dh tk blh clicks dkt view add lg..tlng bgtahu??

    1. Kalau manage my PTC advertising tu maknanya kamu beli ad credits untuk advertise/iklankan bisnes kamu. Setelah ada kredit, kamu perlu masukkan website yang kamu nak iklankan, klik pada Active PTC Ads: + Add. Butang ni ada di bawah butang buy ad credit. Setelah link website kamu di luluskan/approve, klik butang Assign Ad Credits to this Advert dan masukkan jenis iklan yg kamu mahu. Ini tak ada kaitan dengan klik iklan, kamu masih boleh lagi klik iklan

    1. Wsalam, maaf lambat reply, tak perasan ada komen..trafficwave tu satu cara nak jana income di internet dengan menggunakan autoresponder. Nak tahu apa itu autoresponder baca kat sini. Join trafficwave ni kena ada modal, rm 60 sebulan, dan kena buat kerja promosi, iaitu kena dapatkan hits 1000 seminggu pada teampage, untuk layak terima downline dari team. Ketua akan agihkan downline kepada ahli ikut giliran join team ni. Bila ada downline, baru dapat komisyen. Kalau pandai menaja, tiada masalah. jika tak pandai cari org, boleh tunggu giliran. Tak pandai takpa, bila join kak boleh tunjukkan cara nak cari 1000 hits tu, ada cara shortcut!.

  4. Assalamualaikum Cik Fauziah,
    Saya berminat nak sertai team atlantis ni tapi saya pernah register sebagai free buser trafficwave guna email sekarang ni. masih boleh ke saya upgrade trafficwave dgn team atlantis ni guna email yg sama?

    1. Waalaikumsalam, untuk menyertai team atlantis, encik mesti menyertai di bawah ahli team atlantis, maknanya upline encik mesti ahli team atlantis. Jika dah ada akaun lain, encik boleh daftar semula guna email yg lain. Akaun free akan di delete selepas tamat tempoh 30 hari.

  5. ASSALAMUALAIKUM,SORRY IF I ASK THIS…CAN IT BE TRUSTED?? I JUST WANNA KNOW…SORRY AGAIN IF THE QUESTION MAKE U UPSET…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *